جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

موفقیت گیلان در استقرار پرونده سلامت

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به بخشی از دستاوردهای نظام سلامت استان گفت: گیلان در پیاده‌سازی پرونده الکترونیک و همچنین پیاده‌سازی نسخه‌نویسی الکترونیک به تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه ششم رسیده است.

به گزارش روخان، محمدتقی آشوبی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد نظام سلامت استان در حوزه بهداشت اظهار کرد: گیلان در پوشش پزشک خانواده روستایی عملکردی ۱۰۰ درصدی در شاخص‌های برنامه ششم توسعه داشته و خوشبختانه با توجه به اهتمام ویژه ریاست جمهوری به مقوله پزشک خانواده شهری، دستورالعمل اجرایی این طرح به استان‌ها ابلاغ و مقررشده تا این طرح در شهرهای بالای ۲۰ هزار جمعیت با همکاری بخش خصوصی در ۱۰ شهرستان هدف استان اجرایی شود.

وی با بیان اینکه اقدامات نظام سلامت گیلان در شاخص‌های بهداشتی مطلوب است، افزود: کاهش مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج سال نمونه‌ای از اقدامات قابل‌توجه دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه هم‌اکنون مرگ‌ومیر نوزادان در استان حدود ۸ در ۱۰۰۰ است درحالی‌که این شاخص در کشور به عدد ۱۰ در ۱۰۰۰ نفر می‌رسد و یا اینکه اکنون می‌توان اعلام کرد که پوشش واکسیناسیون در گیلان به ۱۰۰ درصد برنامه رسیده است، گفت: این استان در پیاده‌سازی پرونده الکترونیک و همچنین پیاده‌سازی نسخه‌نویسی الکترونیک هم مطابق برنامه ششم توسعه به تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه رسیده که جای تقدیر و تشکر از همه دست‌اندرکاران این امر دارد.

وی یکی از چالش‌های استان گیلان به‌ویژه شهر رشت کمبود تخت‌های درمانی دانست و بیان کرد: عمده دلیل این مهم ارجاع بیماران به دلایل مختلف از شهرستان‌ها به مرکز استان است و این موضوع باعث شده تا ۲۰ شهرستان استان گیلان در شاخص ضریب اشغال تخت از متوسط کشوری پایین‌تر باشند.

آشوبی با اذعان به اینکه گیلان در سرانه تخت‌های فعال در بین استان‌های کشور در ردیف ۲۳‌ام با سرانه تخت ۱.۶۶ در یک هزار نفر جمعیت قرار دارد، افزود: متوسط سرانه تخت عادی در کشور ۱.۸۴ است و طبق هدف‌گذاری‌ها، باید در سرانه تخت به ۲.۵ در یک هزار نفر جمعیت در برنامه ملی برسیم.

به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، درصد تخت ویژه به تخت‌های کل در گیلان وضعیت خوبی نداریم و تقریباً در ردیف آخر هستیم!

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته به جهت توسعه زیرساخت‌های درمانی در استان تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های ما و موافقت مقام عالی وزارت بهداشت، مجوز اخذ بیمارستان ۸۰۰ تخت خوابی جنرال در رشت گرفته شده و علاوه بر آن ما یک بیمارستان نیمه‌کاره ۴۰۰ تخت خوابی در سایت لاکان داریم و همین‌طور بیمارستان ۳۵۰ تخت خوابی جایگزین پورسینا هم در دست ساختمان هست.

آشوبی با بیان اینکه با نشست‌ها و پیگیری‌هایی که از قبل انجام‌شده و ما هم با جدیت پیگیر آن هستیم، عملیات اجرایی احداث دو بیمارستان جایگزین رازی و شفا هم با مشارکت سازمان صنایع وزارت دفاع در دست اقدام هست و به‌زودی احداث آن شروع می‌شود، گفت: در صورت احداث این بیمارستان‌ها شاخص‌های درمانی استان به‌ویژه در تخت‌ها به متوسط کشوری، نزدیک می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص وضعیت گیلان در شاخص پزشک و پرستار نیز بیان کرد: گیلان سومین استان در کشور با بیشترین فراوانی پزشک است و جلوتر از استان ما، البرز و تهران هستند، در شاخص پرستاری نیز گیلان توسعه قابل‌توجهی داشته و در ردیف سوم کشوری قرارگرفته و در شاخص کادر پرستاری استان‌های گلستان و کرمانشاه از ما جلوتر هستند.

انتهای پیام/

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://news.souma.ir/?p=12142

اخبار مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *